Zo creëer je meer sfeer in je kantoor

Een goede werksfeer is essentieel als je productief wilt zijn op je werk. Daarmee bedoelen we niet de werksfeer onder collega’s, maar de werksfeer die je bijvoorbeeld creëert met voldoende daglicht. Een prettige, schone en stabiele werkomgeving heeft invloed op de werksfeer. Het maakt dus zeker uit hoe de omgeving eruit ziet waarin je werkt. Met deze tips kun je de werksfeer bevorderen op je werkplek en dat is goedkoper dan je denkt.

Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht is gratis, maar hoe krijg je het goed je kantoor binnen? Niks is vervelender dan onvoldoende daglicht in de ruimte waar gewerkt moet worden. De juiste lichtinval kan er voor zorgen dat je prettiger kunt werken en meer energie hebt. Meer daglicht kan je realiseren door goed te kijken naar de raamdecoratie die er hangt. Sommige raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat je minder daglicht binnenkrijgt. Wat ook belangrijk is is dat daglicht vanuit de juiste hoek je kantoor binnenkomt. Het is bijvoorbeeld heel vervelend wanneer er direct zonlicht op je computerscherm valt. Dit kan je verhelpen door je bureau een andere plek te geven.

Kunstmatig licht heeft ook invloed op de werksfeer. Met het juiste schakelmateriaal zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld het licht kunt dimmen tijdens een presentatie met beamer.  

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een rommelige werkplek zorgt ervoor dat je minder productief kunt werken. Maak dan ook elke dag wat tijd vrij om je kantoor goed op te ruimen. Minder spullen op je bureau geeft het gevoel van meer ruimte, waardoor je relaxter aan het werk kunt. Daarnaast kan het storend zijn dat kabels overal liggen en stekkerdozen niet netjes zijn weggewerkt. Werk alles netjes weg, maar zorg dat er altijd een stopcontact beschikbaar is.

Tips voor inrichting kantoor

Een goed ingericht kantoor zorgt voor een betere werksfeer. Met deze handige tips kan je daarvoor zorgen:

  • Zorg voor voldoende daglicht, grote ramen hebben de voorkeur
  • Glazen wanden geven een ruimtelijk gevoel
  • Grote meubels houden je kantoor overzichtelijk
  • Maak je ruimte licht met de juiste kleuren op de muur
  • Met het juiste schakelmateriaal kan je verlichting aanpassen
  • Zorg voor wat groen op kantoor, met een kamerplant bijvoorbeeld

Daarnaast is het belangrijk ook de ruimtes aan te pakken waar niet gewerkt wordt. Denk hierbij aan de kantine, toiletten en de pauzeruimte. Ook hier is het belangrijk om te zorgen voor een goede werksfeer.