Wanneer betaalt UWV mijn uitkering?

Wanneer UWV je uitkering uitbetaalt hangt af van wat voor soort uitkering je ontvangt. Meestal worden de uitkeringen van het UWV eens per maand uitbetaald. De uitbetalingen vinden zoals bij elke overheidsinstelling achteraf plaats, daarna zit er meestal een periode van 4 weken tussen. In dit artikel vindt je onder andere de uitbetaaldata van de volgende uitkeringen, namelijk WAO, WAZ, WIA, WW-, Ziektewet- en Wajong-uitkering. 

Uitbetaling UWV: WW-uitkering

Wanneer precies de uitbetaaldata zijn van je WW-uitkering hangt helemaal van je situatie af. De betaaldata van je WW-uitkering kan je te allen tijde simpel en snel inzien door in te loggen, met je DigiD, op “Mijn UWV”. In je berichtenbox op de website van het UWV ontvangt je iedere 4 weken een bericht dat je uitkering is uitbetaald. Vervolgens kan het per bank verschillen wanneer het geld daadwerkelijk op je rekening staat, houd altijd rekening met 2 werkdagen na de uitbetalingsdatum van het UWV. De eerste betaling van je WW-uitkering vindt altijd +/- 3 weken nadat je recht hebt op een WW-uitkering plaats en wordt dan vervolgens na elke 4 weken opnieuw naar je overgemaakt door het UWV. Zonder DigiD-code kan je geen uitkering aanvragen en/of inloggen op “Mijn UWV” zorg dus altijd dat je in het bezit bent van een DigiD. Heb je nog geen DigiD? Lees hier meer over het aanvragen van een DigiD en de mogelijkheden. 

Betaaldata UWV: WAO, WAZ, WIA of Wajong-uitkering

In tegenstelling tot de WW-uitkering worden de WAO, WAZ, WIA en Wajong-uitkering wel op vaste betaaldata uitbetaald door het UWV. Hieronder vindt je een overzicht met alle nog openstaande betaaldata voor 2021. Houd er wel altijd rekening mee dat dit de dag is dat het UWV uitbetaalt, het duurt altijd nog maximaal 2 dagen voordat het daadwerkelijk op je rekening is bijgeschreven. 

 • 22 januari
 • 23 februari
 • 23 maart
 • 23 april
 • 21 mei (ook vakantiegeld)
 • 23 juni
 • 23 juli
 • 23 augustus
 • 23 september
 • 22 oktober
 • 23 november
 • 17 december (deze betaaldatum kan nog wijzigen)

Uitbetaling UWV: Ziektewetuitkering

Anders dan alle andere uitkeringen wordt de Ziektewetuitkering eens per week uitbetaald, mocht deze direct naar je worden overgemaakt. Ontvangt je nog altijd salaris, dan wordt de Ziektewetuitkering naar je werkgever overgemaakt en merkt je hier verder niks van. Dit omdat je werkgever verplicht is wanneer je in de Ziektewet zit je salaris volgens afspraken gewoon aan je door te betalen. Mocht je vragen hebben over de Ziektewetuitkering en het doorbetalen van je salaris tijdens ziekte kan je altijd terecht bij je werkgever, het UWV of eventueel de vakbond.

Uitbetaling UWV: Vakantiegeld UWV

Wanneer je een uitkering ontvangt van het UWV heb je net als in dienstverband recht op vakantiegeld. De hoogte van je vakantiegeld is altijd 8% van je ontvangen uitkering. De betaaldag van je vakantiegeld hangt af van het soort uitkering dat je ontvangt van het UWV. 

 • Vakantiegeld met een WW-uitkering: Ontvang je een WW-uitkering dan wordt je vakantiegeld in de maand mei uitbetaald. Heb je voor mei van het jaar geen recht meer op een uitkering? Dan ontvang je in mei alsnog het eerder opgespaarde vakantiegeld van het UWV. 
 • Vakantiegeld met een WAO, WAZ, WIA en/of Wajong-uitkering: Ontvang je een van deze uitkeringen dan wordt het vakantiegeld naar je overgemaakt in de maand mei, samen met de uitbetaling van je uitkering. 
 • Vakantiegeld met een Ziektewetuitkering: Ontvang je een Ziektewetuitkering van het UWV dan zit het vakantiegeld al in de uitkering die je ontvangt. Er is geen apart betalingsmoment voor vakantiegeld met een Ziektewetuitkering via het UWV. Wanneer je in de ziektewet zit en je ontvangt nog altijd via je werkgever je salaris dan ontvangt je ook via je werkgever vakantiegeld, omdat je nog in loondienst bent.

Heb je vragen over de uitbetalingsdata van het UWV? Dan kan je het beste contact opnemen met het UWV zelf, hoe je contact op kunt nemen met het UWV met al je vragen leest je hier.